Michel Cornelis integratieve therapie
Hoi Michel. Ik ben 8 kilo kwijt. Ik ben bij je gekomen omdat ik vond dat ik te zwaar werd. En heb je toen gevraagd of je iets kon doen. Jij stelde een hypno sessie voor. Dat hebben we toen gedaan. Ik vond die sessie erg fijn. Zag er in het begin wel wat tegen op, je weet nooit wat er kan gebeuren. Nu, 6 weken later, ben ik 8 kilo afgevallen. Dus het werkt!!!
vrouw, eind 30
onderwijs

Hey Michel , ik was even van de aardbodem verdwenen. Haha nee ik deed even twee weken rustig aan. Het gaat allemaal goed hoor! Ik heb voor volgende week weer een hypno afspraak ingepland.

Michel, ik wilde je even laten weten dat ik helemaal geen last meer heb van het trauma dat ik overgehouden heb van de geboorte van mijn tweede kind. Een paar gesprekken samen met EMDR doet wonderen. Dank je wel.
vrouw, begin 40
zorg
Hee Michel. Ik wilde iets tegen je zeggen: Ik ga een nieuw avontuur aan. Voorheen durfde ik geen grote stappen te maken, en had ik angst voor veranderingen. Maar nu, een jaar verder, heb ik daar totaal geen last meer van. Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden en dat komt echt door de oefeningen die ik van jou heb geleerd, dankjewel. Over een paar maanden verhuis ik naar een andere stad voor mijn studie. Ik ga helemaal alleen! Ik vind het zo bijzonder dat ik een jaar terug nog bang was en dit niet zou durven, en dat dit toekomst plannen waren. Maar nu komt het uit!
vrouw, begin 20
student
Jarenlang heb ik al last van reuma. Ik heb mijzelf aangeleerd om daar niet teveel aandacht aan te geven en gewoon door te leven. De laatste jaren wordt dat moeilijker. De pijn zit vaak in de spieren in mijn schouder, het voelt als een stevige kramp. Masseren help wel, maar slechts een paar dagen. Toen heb ik van jou een pijnreductie behandeling gehad. Na die behandeling voelde het alsof de kramp er wel in wilde schieten maar dat lukte gewoon niet. Ik ben toen minstens 2 weken pijnvrij geweest. Zonder medicatie. Ik maak binnenkort een nieuwe afspraak.
vrouw, begin 60
thuis
Een tijdlang bleef ik ’s avonds lopen naar de keuken en de koelkast. Om maar iets te eten, zelfs terwijl ik geen honger had. Een extra boterham, een paar noten, een bakje yoghurt met honing, wortels, koekjes, het maakte niet uit wat. Niet eens alles was ongezond, maar daar ging het niet om. Het was gewoon te veel. En gelukkiger werd ik er niet van: de kilo’s groeiden, ik kreeg steeds minder energie. Ik boekte een sessie bij Michel, en wie schetst mijn verbazing: al na die ene sessie was de behoefte om te ‘grazen’ weg. Inmiddels ben ik drie weken verder. Ik zit beter in mijn vel, ben minder moe en: de kilo’s beginnen er af te gaan!
vrouw, begin 60
trainer

Hey Michel, onze sessie van gisteren heeft super veel met me gedaan. Het Lijkt alsof er heel veel stress via mijn lichaam eruit probeert te komen.

Ik ga al jaren met mijn partner op ski vakantie. Eigenlijk heb ik daar nooit echt zin in, omdat ik altijd gespannen de berg af ski. Ik ben daar gewoon bang voor. Toen heb jij voorgesteld om daar een sessie EMDR voor te doen. Het was twee dagen voor wij weg zouden gaan, er was dus alleen maar tijd voor één sessie. De derde dag van mijn vakantie realiseerde  ik mij ineens dat ik zonder zweet in mijn handen aan het skiën was. En dat ik nu heel ontspannen de berg af kwam. De EMDR heeft dus goed geholpen.
vrouw,midden 40
therapeut

Voor ieder die behoefte heeft aan een fijne therapeut, Michel is zeker een aanrader..

Ik had vaak last van paniekaanvallen, zomaar ineens kwamen die op. Dan zweette ik als een rund en kon dan ook niet meer uit mijn woorden komen, wist niet wat ik moest doen. Na 6 sessies heb ik dat niet meer. Ik heb wel wat dingen bij mijzelf ontdekt, die ben ik nu aan het verwerken. Dat kan ik helemaal alleen. Jij hebt mij laten zien hoe ik dat kan doen. En als het toch nodig is maak ik weer een afspraak.
man, midden 20
ICT

Michel Cornelis is een hypnotherapeut die met beide benen stevig op Delftse grond staat. Hij heeft allerlei methodes en middelen tot zijn beschikking, waaronder EMDR en regressietherapie. Echter, het belangrijkst in een therapeut-cliëntrelatie is de persoonlijke connectie. Michel is een persoon bij wie je je welkom voelt, vanwege zijn ontwapenende lach en informele manier van werken. Persoonlijk heb ik mij vrijwel direct thuis gevoeld bij hem. De vijf sessies (én de bonussessie) hebben mij dusdanig gesterkt dat ik oprecht kan zeggen dat ik, mede dankzij Michel, de afgelopen periode met geheven hoofd de baas kon zijn. Op naar de toekomst.