Integratieve therapie – introductie

De Psychosociale therapie kent veel verschillende behandelmethodes. Integratieve therapie is er één van.Integratieve therapie. Er zijn 5 blogs over dit onderwerp, deze blog geeft daar veel informatie over.  Het bestaat uit deze  4 paragrafen, je kunt achter elkaar doorlezen of direct naar  éen van de paragrafen springen:

 

chronische stress, angst

Mentale problemen, zoals chronische stress, angst en paniek zitten vooral in ons lichaam. Voelen doen wij met ons lijf, niet met ons hoofd. Met ons hoofd denken wij. Als voelen teveel pijn doet gaan wij meer denken, wij schakelen ons gevoel in meer of mindere mate uit. Wij gaan in ons hoofd leven. Naast ons lijf, denken en voelen kennen wij ook energie. Zonder het te beseffen stralen wij ons gevoel uit. Anderen nemen dat waar, zelfs zonder je te zien en zonder woorden. Ze voelen jouw energie.

integratieve therapie

De integratieve therapie pakt alle 4 eigenschappen, lijf, denken , voelen en energie op.  In mijn praktijk zijn er behandelmethodes voor elk van deze vier eigenschappen  Dit geeft samen  een breed pakket aan behandelmethodes. Mede hierdoor zijn de meeste mensen na 3 – 10 sessies bij mij klaar. Soms minder, een enkele keer meer.  Daarna sta je weer helemaal in je levenskracht. 

Zelfhelend vermogen

Binnen de integratieve therapie gaan wij er van uit dat de klant zichzelf heelt. Tijdens de therapie

wordt je begeleid en ondersteund,  Behandelmethodes werken door op hoe je je voelt. . Jij bepaalt zelf wat jij van deze methodes binnen kunt laten komen,

In de volgende blogs wordt meer achtergrond informatie gegeven over de 4 eigenschappen lijf, denken, voelen en energie.

Wil je meer weten, dan kun je ook een intake afspreken.

terug naar boven

 

Scroll naar boven