Tantra massage

In zijn algemeenheid zorgt massage er voor dat je weer ontspannen wordt, Wat betekent dat je blokkades in je lijf opruimt  en je levensenergie weer vrij door je lijf kan stromen. Het intieme deel van ons lijf wordt daar in meestal niet meegenomen. Net als in de andere delen van je lijf kan er ook daar een blokkade aanwezig zijn. Tantra massage kan je helpen om ook daar meer ontspanning te ervaren.

Tantra wordt vaak verward met (platte) seks of bijzondere “standjes” in de seks. Echter gaat Tantra veel meer over een bepaalde levensstijl, levensvisie over de vertraging, aanvaarding en verbinding in het leven. Tantra brengt je dichterbij je zelf,  waardoor je nog beter ervaart wat je fijn en ook niet fijn vindt in het leven.  Het gaat over in volle ontspanning diep voelen van wat leeft in je.

Tantra uitvoeren is de levensenergie ervaren. Seksuele energie is daar een deel van. Je lichaam houdt niet op bij je onderbuik maar als je alles laat mee doen, kom je in een andere dynamiek terecht. Seksuele energie wordt in onze maatschappij ten onrechte onderdrukt, alsof dat er niet mag zijn. Het is het meest krachtige deel van  levensenergie die wij hebben. Jezelf toestaan deze energie te laten stromen is jezelf toestaan je leven ten volle te leven. Seksuele energie laten stromen heeft ook tot gevolg dat je beter gegrond bent, steviger in het leven staat.

Het gaat bij Tantra dus om jouw levensenergie. En nergens anders over. Het geeft je de mogelijkheid om je eigen blokkades te ontdekken. Die ontdekking geeft je de mogelijkheid nog verder te groeien.  Naar een nog dieper gevoel van vrijheid, van universele liefde. 

Tantra heeft ook te maken met openheid en eerlijkheid. Naar jezelf, naar anderen. Openheid en eerlijkheid heeft te maken met het kennen van jouw (seksuele) grenzen en behoeftes. Leer je grenzen te voelen en uit te spreken, leer je behoeftes kennen en uit te spreken. Ervaar hoe anderen daarop reageren. Ontwikkel de kracht en het vertrouwen om mensen te waarderen die jou respecteren en mensen uit je leven te weren die geen respect hebben.  Als je die kracht hebt op het erotische vlak dan heb je die ook op alle andere vlakken van het leven.

 

woman, face, portrait-8361096.jpg

goed om te weten

****belangrijk:****

  ga deze massage alleen aan als je je echt veilig en vertrouwd voelt bij mij

Deze massagevorm geef ik alleen aan vrouwen. Deze massage is wel  intiem, niet seksueel. Ook al ben je volledig naakt en wordt je hele lijf overal liefdevol aangeraakt, het gaat alleen om jouw levensenergie. Er is geen sprake van enige seksuele handeling. Er wordt ook niet bewust naar een orgasme gemasseerd. Die mag wel ontstaan als hij zich aandient. Het gaat om ontspanning, niet om een prestatie.

Ik integreer de tantra massage in de lomi lomi massage. Voor de massage start is er een kort voorgesprek, daarna zijn er  enkele meditatieve oefeningen. Pas daarna wordt er gemasseerd.

Deze massagevorm valt buiten mijn beroepscode.  Daarom wordt deze massage alleen gegeven na schriftelijke toestemming. In mijn praktijk heb ik daarvoor een formulier. 

.

 

Scroll naar boven