Naar gezond gewicht

gezond gewicht

Waarom hypnotherapie en leefstijlcoaching samen?

Afvallen in de huidige tijd is niet makkelijk. Vroeger bestond het eten uit groenten, fruit, noten, vlees en vis. We moesten jagen en verzamelen om aan eten te komen. Er was een noodzaak tot bewegen, anders was er geen eten.

Tegenwoordig is die noodzaak weg. Met twee stappen sta je voor een gevulde koelkast. Bovendien is er een groot aanbod in bewerkt en kunstmatig eten. We eten gemakkelijk te véél, te weinig gevarieerd en te veel bewerkte voeding. In combinatie met weinig beweging leidt dit tot overgewicht en andere lichamelijke en psychische klachten.

Doordat die verleidingen zo aanwezig zijn is afvallen en zelfbeheersing moeilijk. Je hebt zowel inzicht nodig in wat gezond eten en beweging is en tegelijkertijd heb je de mentale kracht nodig om dit vol te houden.

In je onderbewuste heb je overtuigingen opgebouwd die voor een groot deel bepalen wat jij doet. Die overtuigingen heb je zelf onbewust opgebouwd.  Als je nu overgewicht hebt dan heb je in je onderbewuste niet de overtuiging dat een lager gewicht goed voor je is. Met hypnotherapie kun je die overtuiging veranderen. Als je onderbewuste ervan overtuigd is dat een lager lichaamsgewicht goed voor je is dan weet je nog niet op welke gezonde manier je dat kan bereiken. Daar komt leefstijlcoaching bij kijken. Bij leefstijlcoaching word je begeleid om op een verantwoorde manier, die bij jou past, in beweging te komen en te gaan eten.

Hypnotherapie maakt gebruik van hypnose. Dat is niets anders dan diepe concentratie. Deze concentratie is nodig om de bijna altijd aanwezige kritische stem stil te krijgen. Als deze kritische stem stil is dan is er toegang tot je onderbewuste. De stem van de hypnotherapeut laat beelden ontstaan in je onderbewuste die er voor zorgen dat je overtuigingen veranderen.  

De meeste programma’s werken óf met alleen leefstijl óf met alleen hypnotherapie. Wij bieden een gouden combinatie aan, de combinatie van hypnotherapie en leefstijl coaching. Zo bouw je de mentale kracht op om gewicht kwijt te raken én word je begeleid om dat op een gezonde manier te doen.  

Op een gezonde manier naar een lager lichaamsgewicht

met hypnotherapie en leefstijlcoaching

Een gezond gewicht dat past bij jouw lichaam heeft vele voordelen:

  • Verbeteren van gezondheidsklachten (o.a. genezing van diabetes en verbetering gewrichtsklachten)
  • Het bewegen is veel gemakkelijker
  • Shoppen van kleding is weer leuk
  • Je kunt weer doen wat je wilt en wordt actiever in het dagelijks leven
  • Je zelfbeeld verbetert en je voelt je gelukkiger

Michel Cornelis Hypnotherapie en Jorine Kuilman leefstijlcoach  werken samen om mensen te helpen op een gezonde manier af te vallen. We bieden twee complete programma’s aan om dit te bereiken. Bij deze programma’s wordt hypnotherapie gecombineerd met leefstijlcoaching.

programma's

Wij bieden twee programma’s aan:

Programma 1: In 3 maanden van je overgewicht af

Geschikt voor mensen met een BMI van 30 of hoger.

Programma 2: Energiek zonder suiker

Geschikt voor mensen die willen afvallen of van hun suikerverslaving af willen.