lomi lomi massage

Lomi lomi massage is een oude Hawaiaanse manier van helen – weer gezond worden. Een belangrijk onderdeel daarvan is aanraking met de handen en armen, de massage.

Lomilomi gaat veel verder dan een gewone massage. Het verbindt lijf, voelen en denken  met elkaar. Vroeger had het elementen in zich van verbinding met het land  (‘aina), de geesten van overleden geliefden (‘aumakua) en de adem (aloha). Tegenwoordig ligt de nadruk naast de massage zelf ook op gronding (verbinding met de aarde), de manier van aanraking (liefdevol, met aandacht) en de adem (adem verbindt lichaam met het voelen). Lomilomi massage geeft je meer energie en  meer mentale kracht. De massage is therapeutisch op je hele wezen. Het stimuleert je zelf genezend vermogen . Mentaal kom je in diepe rust.

Lomilomi is tegenwoordig breed populair, echter is het soms zover aangepast dat de oorspronkelijke kracht van de lomi lomi verloren is gegaan.  In mijn praktijk blijf ik zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke betekenis en uitvoering van de lomi lomi om zoveel mogelijk helende kracht te realiseren.

 

enkele praktische zaken

De lomi lomi massage duurt ca 55 minuten en vindt plaats met veel olie op een volledig ontkleed lichaam. Het broekje / string gaat dus ook uit. Beide zijden van het lichaam worden gemasseerd. Ik gebruik een speciale  techniek waardoor de intieme delen onzichtbaar zijn en onzichtbaar blijven.  De borsten van de dames zijn wel zichtbaar, daar masseer ik om heen. Ik masseer ook de bilspieren.

Ik werk met rijstolie. De eigenschappen daarvan zijn: de van origine, Japanse rijstolie bevat belangrijke vitaminen en mineralen voor de huid. De grote hoeveelheid vitamine E houdt de huid glad en mooi. De 100% natuurlijke olie bevat geen parfum, parabenen of minerale oliën. Deze koudgeperste plantaardige olie hydrateert en is geschikt voor elk huidtype. Deze rijstolie laat zich goed over de huid verdelen, is uitermate geschikt voor massages en is PH-huidneutraal en uitwasbaar.50

 

kwetsbaar bloot

Als je graag de lomi lomi zou willen krijgen maar je vindt het bloot zijn vervelend, lees dan deze overwegingen.

 

lomi lomi technieken

Lomilomi omvat vele technieken, sommige zijn bekend  uit de ontspanningsmassage. Kracht, focus, rust en discipline zijn bekend uit de martial art. Lomilomi kent ook  deep-tissue technieken. Het allerbelangrijkste echter is de volledige aanwezigheid van liefdevolle aandacht van de masseur. Dit laatste zorgt er  voor dat elke cel in het lichaam dat gemasseerd wordt terug in balans komt en het zenuwstelsel aangemoedigd wordt helemaal tot rust te komen. In de lomilomi is dit veel belangrijker dan een blokkade in een spier met kracht weg te werken. De massage bewegingen worden uitgevoerd met lange bewegingen met de voorarmen en de handen, die aanvoelen als golven over het lijf.

 

Scroll naar boven