kwetsbaar bloot

Als je een polariteitsmassage,  een lomi lomi massage of een tantra massage wilt moet je uit de kleren. En dat kan best spannend zijn. Daar wil ik hier een paar dingen over zeggen.

Ja, ik ben een man. Dat kan ik niet veranderen….Uit de kleren gaan voor een man en dan ook nog aangeraakt worden door die man……

Er spelen hier een paar zaken:

 1. jouw vertrouwen in mij als man.
 2. het beeld dat je van jezelf hebt.

over jouw vertrouwen in mij

Ik kan je vertellen dat:

 • ik mensen graag aanraak,  voor een massage, voor een knuffel. Ik heb daar geen enkele bijbedoeling bij. Een oprechte aanraking zorgt er voor dat je het hormoon oxytocine aanmaakt.  Oxytocine geeft je een goed gevoel en werkt stress verlagend.
 • ik nooit over jouw grenzen zal gaan. Als je geen knuffel wilt dan krijg je die niet. Als je geen massage wilt dan respecteer ik dat.
 • Als je wilt oefenen met aanraking, b.v. omdat je in het verleden hier minder goede ervaringen mee hebt, zeg mij dat dan. Dan zullen wij stapje voor stapje het fijne gevoel van de aanraking weer opbouwen.
 • ik bloot heel gewoon vind . Het bloot zijn heeft niets seksueels. Die lading wordt er door de media opgelegd. Ik ben sponsor van het project Naked The Hague
 • ik (bijna) zonder oordeel naar mensen kijk en iedereen accepteer zoals die is,
 • dat ik van mensen houd en dat ik dus geen enkel kwaad in de zin heb.

Kun jij het bovenstaande bij je binnen laten komen? Kun je mijn oprecht goede bedoelingen ook echt van binnen voelen? Heb jij in het verleden misschien iets vervelends meegemaakt met mannen? Staat jouw vertrouwen in mannen jou in de weg om voor een massage uit de kleren te gaan? Of heb je geen vertrouwen in mij?

het beeld dat je van jezelf hebt

 • kun jij tevreden naar jezelf kijken als je thuis poedelnaakt voor de spiegel staat?
 • Laat jij je beïnvloeden door de beelden op social media?
 • laat jij je beïnvloeden door opmerkingen van anderen over je uiterlijk?
 • laat jij je beinvloeden door de me-too beweging?

Staat je zelfbeeld jou in de weg om voor een massage uit de kleren te gaan?

Het heilige vrouwelijke toont zich enkel voor diegene die stil kan worden. Die durven hun façade los te laten.De subtiliteit waarmee deze laag zich toont vraagt respect. Ze kan alleen maar openen als jij je werkelijk opent en durft naakt te zijn.Heb jij de moed volledig jezelf te zijn? Dit vraagt ook de veiligheid, de boei van de ander los te durven laten. Durf je echt naar binnen te gaan door je onzekerheid en pijn heen te zinken. Naar daar waar het weer kan stromen. Kan jij als vrouw accepteren dat alles wat jij tegen komt in het alchemistisch bad over jou gaat. En de projectie naar buiten toe los laten. Zodat je angst echt ontmoet wordt en daarmee zijn invloed vervalt.Ik hou van deze laag waar waar we in de stilte en onze individualiteit samen kunnen zijn. Een verbondenheid vanuit de baarmoeder. Die de diepte van de vrouwen ogen gespiegeld worden. Omdat ze van binnen uit de schoonheid in de vrouw zichtbaar maken.En de vrouwen niet meer met zoekende ogen elkaar hoeven te zoeken als hou vast van hun eigen onzekerheid. Thuis zijn betekend op jezelf zijn en vandaar uit in verbinding zijn. Dan toont zich de werkelijke zielen waarde van vrouw tot vrouw. Zo heeft de emotioneel geladen verbinding geen nut en kunnen we die laten gaan omdat zij het ware leven tegen houdt

Scroll naar boven