zo pak ik de behandeling aan

zo pak ik het aan

Deze blog is een uitgebreid verhaal over hoe ik de behandelingen in mijn praktijk aanpak Deze uitleg bestaat uit 3 paragrafen, je kunt ze achter elkaar doorlezen of direct naar  één van deze paragrafen springen:

intake

Het doel van de intake is wederzijds kennismaken en het leggen van de basis van wederzijds vertrouwen. Daarnaast vind ik het belangrijk om de hulpvraag goed te begrijpen. Ik leg uit welke de belangrijkste behandelmethodes in mijn gereedschapskist zijn,  De methodes dus waaruit wij later kunnen kiezen.

Ik geef ook een eerste inschatting welke methodes  wij gaan gebruiken bij de hulpvraag die we besproken hebben.

terug naar boven

sessie

Tijdens een sessie gebruiken wij één soms twee behandelmethodes. Dat gebeurt altijd in overleg. Het is belangrijk om open te staan voor de behandeling, om die  binnen te laten komen. Soms is daar wat gewenning voor. nodig. Als je bijvoorbeeld hypnotherapie niet ziet zitten dan gebruiken wij dat niet. Ik heb het voordeel van een rijk gevulde gereedschapskist met vele behandelmethodes. Wat in ieder geval super belangrijk is is wederzijds vertrouwen. 

Voor een sessie plan ik anderhalf uur. Maar klaar is klaar. Als wij na een uur klaar zijn zeggen wij elkaar gedag tot de volgende sessie. Als je erg emotioneel wordt mag je van mij niet weg zolang het niet vertrouwd is dat je de weg op gaat. Al duurt dat 2 uur. Een sessie kan ook kosteloos uitgebreid worden met een therapeutische massage. Dan duurt een sessie 2,5 tot 3 uur.

terug naar boven

verbinding

Ik werk vanuit het voelen. In het gevoel zit meer stabiliteit dan in het denken. Je kunt elke seconde een andere gedachte hebben. Om  bij het voelen te kunnen komen blijf ik weg uit een klinische aanpak. Mijn praktijk is geen ziekenhuis. Ik houd niet van het woordje  ‘u’, iedereen hoe jong en hoe oud ook, iedereen is voor mij ‘jij’. Wij zijn helemaal gelijk aan elkaar, ongeacht leeftijd. Ik richt mijn praktijkruimte zo gezellig mogelijk in. En ik ben ECHT geïnteresseerd in wie je bent en hoe je je voelt. Elk gevoel is welkom, hoe vreemd je gevoel ook mag zijn. Jij bent helemaal welkom zoals je bent. Ik verbind met mij jou, werk warm, open,  integer, belangstellend, liefdevol, zonder oordeel.

terug naar boven

Scroll naar boven